Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Bölümümüzün Misyon ve Vizyonunu Oluşturan Temel Amaçlar ve Değerler

Bölümümüzün Misyon ve Vizyonunu Oluşturan Temel Amaçlar

  1. Eleştirel düşünebilen, kişisel ve mesleki alanda kendini sürekli yenileyen, farklılıklara saygı gösteren, yaratıcı ve teknolojik gelişmeleri takip eden mezunlar yetiştirmek.

  2. İş piyasasının beklentilerine uygun nitelikte bireyler kazandırmak.

  3. Evrensel üniversite kültürüne uygun akademik disiplin ve kalite anlayışıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilmek.

  4. Bölümün ihtiyaç duyduğu temel bilgi birikimine sahip, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek.

  5. Mesleki donanım ve akademik çalışmalarla akademik çevrede temsil niteliği taşımak.

  6. Sorunlara pratik çözümler sunabilen bireyler yetiştirmek.

  7. Akademik kadrosuyla sürekli gelişimi hedefleyen bir eğitim anlayışını benimsemek.

  8. Bilgi çağının gereklerine uygun, bilimsel gelişmelere açık, yenilikçi ve örnek bir bölüm olmak.


Bölümümüzün Misyon ve Vizyonunu Oluşturan Temel Değerler

  1. Üniversitenin temel değerlerine, misyon ve vizyonuna bağlılık.

  2. Kurumsal uyum ve dayanışma içerisinde hareket etmek.

  3. Eşitlikçi bir tutumu benimsemek.

  4. Bilimsel gelişmelere duyarlılık ve yeniliklere açıklık.

  5. Atatürk ilkelerine uygun bir eğitim anlayışını benimsemek.

  6. Özgün araştırmalarla bilimsel gelişime katkı sunmak.

  7. Anayasa ve yükseköğretim mevzuatına uygun hareket etmek.

  8. Bölümler arası etkileşim ve dayanışmaya önem vermek.