Gastronomi alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır.
Gastronomi ve mutfak sanatları alanlarında gerekli sanatsal bilgi ve becerileri profesyonelce uygular.
Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, hijyen ve güvenlik konularında en iyi uygulamaları gerçekleştirir.
Yiyecek üretimi ve sunumuna ilişkin görsel, dokusal ve besinsel verileri yorumlar, değerlendirir ve karar verir.
Gastronominin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilir, bu doğrultuda değerlendirmeler yapar.
Görsel düşünme becerileri geliştirir ve görsel kavramları etkili şekilde aktarır.
Uygulamada karşılaşılan karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Gastronomiye ilişkin projeleri başlatır ve liderlik eder.
Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirleyerek öğrenmesini yönlendirir.
Gastronomiyle ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşünce ve çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili şekilde aktarır.
Çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman ve uzman olmayan kişilerle paylaşır.
Gastronomiyle ilişkili diğer disiplinlerden yararlanır, bu disiplinlere ilişkin temel bilgi ve becerilere sahiptir.
Bir yabancı dili kullanarak gastronomiyle ilgili bilgileri izler ve meslektaşlarıyla iletişim kurar.
Gastronomiye ilişkin teknolojik araçları etkin biçimde kullanır.
Gastronomiye özgü etik değerlere sahip olur.